Magyar egyetemi ötletek hódíthatják meg a világot, Bemutatkoznak a HSUP második tanévének legjobb projektjei

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Az EFOTT fesztivál kísérő rendezvényeként zajlott 2022. június 13-án Kápolnásnyéken a Hungarian Startup University Program (HSUP) Demo Day eseménye. Itt mutatkozott be a HSUP projektcsapatai közül az a húsz, amelyeket a program partnereiből álló szakértői testület a legígéretesebbnek ítélt a második tanév végén. 

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) kezdeményezésére 2020-ban 21 egyetemen elindított program, Magyarország első felsőoktatási startup programja. A pilot évet követően az első éles tanév az NKFIH ügynökségének – az Express Innovation Agency-nek – szakértői támogatásával folytatódott. 

A HSUP országosan egységes, komplex startup program, amelynek fő célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, mindezt egy új, közös e-learning platformon keresztül. Az I. félévében az elméleti tudás elsajátítása után a félév végén a vizsga mellett a hallgatók vállalkozási ötletükről egy onepagert is készítenek, amelyeket a valamennyi egyetemen létrehozott – szakemberekből álló – testület saját hatáskörben bírál el és választja ki a továbbjutó projektötleteket. A II. félévben a hallgatók vállalatépítéssel kapcsolatos gyakorlati tudást sajátíthatnak el és a nyertes projektekhez csatlakozva 3-5 fős csapatokba szerveződve, mentorok segítségével valósítják meg ötleteiket, amely szakasz során ösztöndíjtámogatásban is részesülnek, amelynek összege havi 150.000 Ft hallgatónként. A gyakorlatorientált startup program első pilot évében több mint száz innovatív ötleten dolgoztak a csapatok, az idei – 2021/2022-es – tanévben ennek közel a duplája, 189 projektötlet került kiválasztásra és további 6 egyetem és egy külhoni civil szervezet is csatlakozott a programhoz. 

A Demo Day után az ügynökség egyedi installációval is megjelent az EFOTT fesztiválon, hogy bemutassa a fiataloknak a HSUP szemléletformáló eddigi eredményeit és további támogató lehetőségeit.

A Digitális Jólét Program idén is részt vesz az EFOTT Fesztiválon

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A tavalyi nagysikerű megjelenés után idén ismét részt vesz a Digitális Jólét Program (DJP) a július 13-17. között megrendezésre kerülő EFOTT Fesztiválon, melyen többek között drónszimulátorral, e-sport kihívással, fotópályázattal és videójátékokkal várja a résztvevőket. Együttműködő partnereinkkel karöltve a legújabb digitalizációs vívmányok és technológiai fejlesztések interaktív bemutatásával, valamint felsőoktatási tájékoztatással járulunk hozzá a fesztiválozó közönség élményéhez.

A Magyarország Kormánya által 2015 végén – az internetről és a digitális fejlesztésekről szóló nemzeti konzultáció, az InternetKon eredményei alapján – elindított, a digitális ökoszisztéma egészét érintő Digitális Jólét Program (DJP) célja, hogy Magyarország minden polgára és vállalkozása a digitalizáció nyertesei közé kerülhessen. A digitalizáció az elmúlt esztendőkben Magyarországon látványos lendületet vett, amelyet számos kezdeményezés kísért. Ezek közül emelkedett ki a Digitális Jólét Program, melynek szakmai céljai és közössége hozzájárultak a digitalizációs folyamatok hazai felgyorsulásához.

A DJP a „digitalizációs közjó” szolgálata érdekében mára már 281 terméket hozott létre: megannyi tudományos pályázat, szalon, vitafórum, workshop, konferencia, felsőoktatási intézményi együttműködés, innovációs kutatás-fejlesztési projekt, ajánlás, több mint ezerötszáz DJP Program Pont és több száz intézkedés, valamint védjegyek bevezetésében működött közre. Továbbá a DJP keretében elkészültek a következő évek digitális fejlesztési irányait meghatározó stratégiák is: többek között Magyarország Digitális Oktatási Stratégiája (DOS), Magyarország Digitális Exportfejlesztési Stratégiája (DES), Magyarország Digitális Startup Stratégiája (DSS), Magyarország Digitális Gyermekvédelmi Stratégiája (DGYS), Magyarország Mesterséges Intelligencia Stratégiája (MIS), Magyarország Digitális Agrár Stratégiája (DAS), Magyarország Digitális Hálózatkutatási Stratégiája (DHS) – és több fontos, európai viszonylatban is meghatározó döntést hoztunk a digitális ökoszisztéma valamennyi szereplőjével közösen. Ilyen például az internetezés áfájának két lépésben, 27-ről 18, majd 5 százalékra csökkentése, amivel Magyarországon lett a legalacsonyabb az internetezés adója az Európai Unióban. 

Mindemellett a DJP keretein belül kiváló szakmai közösségeket építettünk technológiai és informatikai területeken azzal a céllal, hogy a hazai kormányzati és piaci szereplők számára a tudástranszfert és a jógyakorlatok megosztását megkönnyítsük, valamint felgyorsítsuk, így jött létre például a Magyarországi 5G Koalíció, Mesterséges Intelligencia Koalíció, Blockchain Koalíció, és a Magyarországi Drón Koalíció is. 

 A tavalyi nagy népszerűségnek örvendő megjelenésünk a fesztiválon már bebizonyította, az EFOTT kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy akár több ezer fiatalt elérjünk, és bemutassuk nekik a Digitális Jólét Program fent említett törekvéseit, megvalósult projektjeit, valamint partnereink legújabb fejlesztéseit. A mai 18-35 éves korosztály már együtt nőtt fel a különböző digitális technológiákkal, továbbá elkötelezett a fenntarthatóság és az egészséges életmód mellett, ezért idén is nagy érdeklődésre számítunk részükről. Sátrunkban olyan új fejlesztésekkel találkozhatnak, melyek szerves részét képezhetik majd egy fenntarthatóbb, technológiai lábakon álló jövőnek, mindemellett pedig számos kikapcsolódási lehetőséget is biztosítunk majd számukra, de mindezeken felül standunk egészséges frissítőket is kínál majd az érkezőknek. 

A Digitális Jólét Program Civitas Sapiens Tudásközpontja idén elsősorban a Digitális Falu Program tevékenységeit mutatja be egy interaktív digitális kioszk táblán, mellyel céljuk, hogy a fiatalabb korosztály is megismerje a hazai vidékfejlesztést érintő már megvalósult és még bevezetés előtt álló intézkedéseinket. Emellett tájékoztatást kaphatnak a Digitális Térségfejlesztési szakértő képzésünkről is. A Civitas Sapiens Tudásközpont standjához látogatók a fesztivál ideje alatt kvíz- és memóriajátékokat próbálhatnak ki nyereményekért cserébe. 

Megjelenik továbbá a Magyarországi 5G Koalíció, melyet két koalíciótag képvisel izgalmas és látványos interaktív programokkal. A Nokia jóvoltából az általuk fejlesztett elektronikus Rubik kockát próbálhatják ki a fesztiválozók, míg a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársai egy speciális, nem-ionizáló sugárzásmérés mikéntjét mutatják be. 

A Digitális Jólét Program égisze alatt idén megalakult Blockchain Koalíció izgalmas kvízzel várja a látogatókat, mely révén akár 3D nyomtatott kripto pénzt is lehet nyerni. 

A Neumann János Nonprofit Kft. – Neumann Technológiai Platform egy saját fejlesztésű társasjátékkal, az A.D.A.T.-tal (A Digitalizációs Alapok Társasjátéka) vezeti be szórakoztató módon a fiatalokat a kis- és középvállalkozások digitális fejlődésének világába.

Az analóg fotók digitális megőrzésére létrehozott Kézai Simon Program fotóversenyre invitálja az érdeklődőket, akiknek egy rövid regisztrációt követően egy fesztiválon készült képet kell publikusan feltölteniük a Kézai applikációjára vagy webes felületére. A legszebb fotót készítők egy polaroid fényképezőgépet nyerhetnek mindennap.

A fesztivál ideje alatt végig lehetőség lesz regisztrálni az MI Kihívásunkra is, amelynek teljesítésével a mesterséges intelligencia alapjainak elsajátítása mellett a legszerencsésebbek PS5 konzolt vagy értékes videókártyát is nyerhetnek.

Szintén megtalálható lesz a Drón Koalíció a DJP standon, akiknél valódi drónszimulátort lehet kipróbálni profi drónpilóták segítségével, illetve bővebb tájékoztatást lehet kapni Magyarország Drón Koalíciójának tevékenységével kapcsolatban.

A sátor egyik legnagyobb népszerűségnek örvendő programja idén is a Debreceni Egyetem Atlétikai Club e-sport szakosztálya, a DEAC-Hackers által hozott különböző játékkonzolok lesznek majd, a fiatalok a retró konzoloktól kezdve egészen a következő generációs eszközökig rengeteg különböző játékokat tudnak majd kipróbálni, illetve egymással versenyezni.

Az idei EFOTT Fesztiválon is karrier tanácsadással várják a HUNEXPERT munkatársai az érdeklődőket a DJP sátrában. A helyszínen lévő munkatársaik szeretnének segíteni mindazoknak, akik már tudják melyik szakon szeretnének továbbtanulni, de még vannak kérdéseik az adott témában, vagy szeptembertől nem fognak felsőoktatási tanulmányokat folytatni, ezért szeretnék megismerni az aktuális munkavállalói trendeket, illetve akik érdeklődnek a tudományos élet iránt és szívesen belelátnának milyen lehetőségei vannak manapság egy doktorandusznak. Mindezeken felül a fesztiválozók megismerhetik a Fiatal Szakértői Rendszert is, mely idén már harmadik éve aktív támogatója a hazai fiatal kutatóknak, és hosszú távú célja egy olyan szakmai hálózat létrehozása, ahol a kutatók különböző tudományterületekről is kapcsolatba tudnak lépni egymással, illetve tudományos együttműködések is elkezdhetők.

A HUNESZ Magyar E-sport Szövetség nevéhez hűen a digitális és e-sport széles állományát mutatja be aktivitásain keresztül. Az érdeklődők kipróbálhatnak videójátékos kompetencia mérést, illetve a VR-eszközök által különböző fizikai ügyességet fejlesztő játékokat. Ezenfelül bele lehet merülni a HUNESZ Szimulátorsport Szakágának munkásságába is az általuk rendezett helyszíni versenyek révén certifikált szimulátorszettjének segítségével. Továbbá egy hibrid sport és e-sport aktivitásra is lehetőségük lesz a látogatóknak. 

A KTI Közlekedéstudományi Intézet érdekes és informatív szimulátorokkal jelenik meg a DJP sátrában, így ki lehet próbálni például egy multifunkciós nehézgép szimulátort, illetve egy időskori közlekedést bemutató szerkezetet is.

A NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. mobil kormányablakbuszában bárki igényelhet új elektronikus személyi igazolványt az elektronikus ügyintézési szolgáltatások népszerűsítésének jegyében. 

A stand egészségmegőrző részén magyar kistermelők friss gyümölcseit, zöldségeit fogyaszthatják a fesztiválozók, ami ebben a tikkasztó hőségben valódi felfrissülést jelent sokaknak, de ezen felül lekvárokat, mézet és szörpöt is kóstolhatnak majd.

Vásárolj a Lidl FesztMarketben és zsebeld be az értékes nyereményeket!

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Immáron hat éve várja a Lidl FesztMarket az érdeklődőket az EFOTTON, ahol a fesztiválozók a gondtalan szórakozás mellett a Lidl-től megszokott kiváló ár-érték arányban intézhetik a bevásárlást és élvezhetik a finomabbnál finomabb falatokat. Sőt, az áruházlánc idén több újdonsággal is készül, így garantált, hogy élményekben és programokban sem lesz hiány!

Megújult FesztMarkettel és új aktivitásokkal készül a Lidl a fesztiválszezonra. Az áruházlánc évről évre a fesztiválozók igényeihez igazítja helyszíni termékkínálatát, melyben kiemelt szerepet kapnak a népszerű friss termékek, úgy, mint a helyben sütött pékáruk, a friss zöldség-gyümölcskínálat és a grill húsok. A vásárlói elégedettség növelése érdekében pedig ezúttal a korábbinál is nagyobb pékáru sütőpultot kap a fesztiválüzlet.

A vásárlók körében kedvelt Lidl Plus mobilapplikációt az EFOTTON is érdemes használni, ugyanis a FesztMarketben egyedi kedvezményeket lehet igénybe venni. Minden vásárlás után jár egy kaparós sorsjegy, mellyel garantált a további ajándék, sőt, a matricagyűjtős nyereményjátékkal nagy értékű Lidl utalványkártya és egyéb értékes ajándékok is nyerhetőek! 

A fesztiválboltban megvásárolt ételeket idén is el lehet készíteni az aktivitás zónában, de akinek ehhez nincs kedve, egyszerűen kiválasztja a neki tetsző menüt, melyet a hozzávalók megvásárlása után profi szakácsok készítenek el. Napszaktól függően a kiválasztott menühöz kedvezőbb áron hozzájuthatnak a fesztiválozók, ha a vásárlás előtt aktiválják azt a Lidl Plus alkalmazásban. Az áruházlánc idén újdonságként egy pizzasütő kemencével is készül az olasz konyha szerelmeseinek. Akik pedig inkább a grillezés mellett döntenének, azok ezúttal is a Lidl konyha grillpultján sütögethetnek, illetve grill menüt is választhatnak.

Idén először a Lidl felkerült az EFOTT programtáblájára is, mint nappali zenei helyszín. A FesztMarket és az aktivitás zóna mellett felállított óriási, 19 méter átmérőjű Lidl dóm sátorban napközben jobbnál-jobb DJ-k zenélnek. Sőt, DJ versenyre is sor kerül majd, amelynek győztese nyithatja meg a nagyszínpad szombati programját. A fesztivál résztvevői pedig amellett, hogy itt kipihenhetik magukat, a mobiljukat is tölthetik. 

A Lidl számára kiemelten fontos, hogy minden esetben felelős vállalatként járjon el, így Intézkedései a klímavédelem mellett a felelős hulladékgazdálkodásra és az élelmiszer-hulladék megelőzésére is fókuszálnak. Az élelmiszerek esetében egyértelmű célja, hogy a lehető legkevesebb menjen kárba, az esetlegesen keletkező felesleg pedig hasznosításra kerüljön. A Lidl a tavalyi év sikere után az idei EFOTT fesztivál ideje alatt is hátrányos helyzetű családokat segít a megmaradt, de emberi fogyasztásra alkalmas zöldség-gyümölcs és pékáru termékeivel. 

Az élelmiszerfelesleg karitatív célú hasznosításán túl a diszkontlánc szelektív hulladékgyűjtés biztosításával is igyekszik hozzájárulni fesztiválmegjelenése környezeti hatásainak mérsékléséhez. 

„Fontosnak tartjuk, hogy ne csak a Lidl FesztMarketben válogassuk szelektíven a hulladékot – ami része a mindennapos bolti folyamatainknak is – hanem a vásárlóinknak is biztosítsunk erre lehetőséget. A külön gyűjtött papír- és műanyaghulladékot elszállítjuk a fesztivál területéről és gondoskodunk azok újrahasznosításáról” – nyilatkozott Tőzsér Judit a vállalat kommunikációs vezetője. 

Zyntern Karrier Zóna – Szörfözz pályakezdőként a cégek között az EFOTT-on!

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A Karrier Zóna ellepte az EFOTT Univerzumot! Két koncert és egy strandolás között látogass el hozzánk értékes nyereményekért!

Idén a Zyntern Karrier Zóna birtokba veszi a fesztivál területét, hogy még nagyobb élménnyel lehessen chillezni, fürdeni és a legközvetlenebb körülmények között álom munkára lelni. Keressetek minket az Univerzum területén, ahol megtaláljátok az izgalmas aktivitással készülő 14 céges kiállítót! Látogass el mert 2022 legmenőbb ajándékai és meglepetései mellett italokkal is várunk!

A Zyntern.com Állásportál a szorgalmi időszak hétköznapjaiban sem hisz az unalmas karrierbörzékben, mert mindig tudnak valami jobbat! Így idén is felépül a Zyntern Karrier Zóna sportprogramokkal, videójátékokkal, délutáni élő DJ settel és hűsítő italokkal.

Ilyen volt az EFOTT Zyntern Karrier Zóna 2021-ben:

https://blog.zyntern.com/?s=efott 

Legyen tiéd egy a helyszíni nyeremények és ajándékok egyike!

Játssz a Zynternnel az EFOTT Univerzumban 2022. Július 13-17 között minden délután 12.00-18.00 óráig.

Játékleírás:

  1. Regisztrálj az https://efott.zyntern.com oldalon!
  2. Váltsd ki Karrier Útleveled a Zyntern Beach Bar-ban található Zyntern pultnál.
  3. Gyűjtsd össze a vízum pecsétet minden Karrier Zóna standnál, gyere vissza Zyntern Beach Bar-ban található Zyntern pulthoz és mutasd be teljesen kitöltött Útleveled!

Minden játékos, aki végiglátogatja a Karrier Zóna összes állomását a Zyntern vendége egy hideg italra!

Nincs vége a Zyntern élménynek az EFOTT után sem!

Ha pályakezdőként állást keresel, nem találsz szakmai gyakorlatos helyet, eleged van az órákig tartó felesleges böngészésből és az elavult, nehezen kezelhető honlapokból, a Zyntern.com Gyakornoki és Pályakezdő Állásportált Neked találták ki!

Hogy miért?

  1. Szuper egyszerű jelentkezés egyetlen kattintással.
  2. Neked csak regisztrálnod kell, a Zyntern böngészik helyetted a hirdetések között.
  3. CV generátornak köszönhetően profilodat letöltheted és használhatod önéletrajzként. 
  4. A jelentkezéseidet a profilodban nyomon tudod követni.

Hozd létre Zyntern profilod egy pár perc alatt, hogy megtaláljuk a Neked való állást!
LINK: https://bit.ly/3I7hgOr 

Várunk a Velencei-tó partján, légy részese az élménynek Te is!

MUTASD A PROGRAMOKAT!

MEGNÉZEM A ZYNTERN.COM-OT!

IDÉN ELŐSZÖR ÓRIÁSKERÉK IS LESZ AZ EFOTT-ON

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A Schönherz Iskolaszövetkezet közreműködésével 2022-ben az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján végre helyet kap egy óriáskerék is. Így mind a fesztivál területét, mind a Velence-tavi környéket madártávlatból is megnézhetik az efottozók! A főként szakmai diákmunkákkal foglalkozó Schönherz a bónusz körök mellett számos hasznos ajándéktárggyal is készül az eseményre – érdemes keresni a hostesseiket napközben a területen, este pedig a kerék lábánál. 

Közel öt évtized alatt megannyi újdonsággal rukkolt már elő az EFOTT – volt bungee jumping, jégpálya, főzési lehetőség és sörözés a levegőben, de óriáskerékre korábban még nem volt példa! Az ország szakmai diákmunkaközvetítője pedig minden bulis megoldásban benne van, így idén a Schönherz Iskolaszövetkezet Óriáskerék mutatja majd be az érdeklődőnek a teljes fesztiválterületet, madártávlatból. A cég nemcsak élményt, de ingyen jegyeket is biztosít a hallgatóknak! A legjobb schönherzes arcok napközben a területet járva, 18 és 20 óra között pedig az óriáskerék lábánál lepik meg a fiatalokat, akik egy gyors regisztrációt követve már mehetnek is „fesztivált látni”. A bónusz kupon mellett pedig szuper fesztivál kellékekkel is készülnek: többek között napszemüveggel, vízálló telefontokkal és szilikon szívószállal – mi kell még egy fesztiválhoz? Tapsrúd? Az is lesz!

Fesztivál előtt és után pedig…
Az olyan nagyszabású események, mint az EFOTT könnyen kiüríthetik a pénztárcát. Hogy ezzel ne legyen gondod, érdemes a Schönherzet keresned: a több mint 25 éve működő iskolaszövetkezet főként szakmai, kiemelten informatikai, support, fejlesztő, tesztelő, műszaki, gazdasági (pénzügy, számvitel, marketing, sales) és adminisztratív diákmunkák közvetítésére specializálódva szolgálja ki az egyetemisták és főiskolások munkaigényeit. A csapattal történő kapcsolatfelvétel nem jár elköteleződéssel, viszont szívesen segítenek szakmai orientációban, karriertanácsadásban, interjúfelkészítésben és tudásfelmérésben is. Ha pedig úgy döntesz, megéri a közös munka is, akkor jó tudnod: 

  • ennél az iskolaszövetkezetnél a méltó és időben érkező fizetés alap
  • olyan munkabeosztást biztosítanak, ami összeegyeztethető az órarendeddel
  • figyelnek a jó munkakörnyezetre, a szakmai tapasztalatszerzésre és a tudásfejlődésre

Katt: www.legjobbmunkak.hu  

Kapcsolj ki a Nicolaussal az Efotton!

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tavalyhoz képest, idén még monumentálisabb megjelenéssel készül a Nicolaus Vodka az Efott fesztiválra! A 18 méter hosszú bulistand, kifogyhatatlan készlettel és megannyi ajándékkal várja a szórakozni vágyókat. Zenében és Rock ’n’ rollban idén sem lesz hiány, ha pedig valakinek vodkázni támadna kedve, számos ízesítésű prémium termékkel állnak a fesztiválozók rendelkezésére a
Nicolaus Zone pultosai!

A Nicolaus nem csak egy márka, a Nicolaus életérzés!
A Nicolaus Vodka standja akkor is várja a fesztiválozókat, amikor a programok még nem kezdődtek el, vagy épp már befejeződtek: tehát egyfajta chill zónaként is üzemel majd, ahová bárki bármikor betérhet, leülhet egy babzsákba és beszélgethet a barátaival a napernyők alatt.

Meglepetések mindig várnak!
Ahogy tavaly is, úgy idén is összefuthatsz kedvenc előadóddal a Nicolausnál, mert valljuk be, a jéghideg koktélokat és a prémium italokat mindenki szereti ésez odavonzza a sztárokat is!

A tavalyi hangulat csak a kezdet volt, idén még nagyobb bulikra számíthatsz:

 

Útjára indul az EFOTT UNIverzum

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), illetve az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) a társadalmi önszerveződések fontos ifjúsági, szociális és kulturális szerepét felismerve pályázatot ír ki civil-, társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok, felsőoktatási intézmények, és a mellettük tevékenykedő ifjúsági szervezetek, határon túli szervezetek, valamint az Országgyűlésben képviselettel rendelkező pártokhoz kötődő ifjúsági szervezetek részére az EFOTT fesztiválon történő megjelenésre.

A pályázaton olyan szervezetek vehetnek részt, melyeknek célcsoportja elsősorban az ifjúsági korosztály és tevékenységük közvetlenül érinti a fiatalok érdeklődési körét, szükségleteit, szociális és mentálhigiénés problémáit, vagy a fiatalok számára fontos értékeket képviselnek, információkat továbbítanak.

EFOTT UNIverzum nyitvatartása: 2022. július 13-16. (Szerda-Szombat)
EFOTT UNIverzum beköltöző nap: 2022. július 12. (Kedd 08:00 – 18:00)
A fesztivál helyszíne: Velencei-tó

Pályázat beadási határidő: 2022.05.27. (péntek) 12.00
Eredményhirdetési határidő: 2022.06.03. (péntek) 12.00

Pályázat leadására a https://www.civilter.hookkft.hu honlapon van lehetőség.

Pályázati kiírás

2022-ben a MATE az EFOTT házigazdája

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

„Az egyetemisták egyik legfőbb találkozási pontjaként ismert EFOTT kiváló lehetőséget jelent ahhoz, hogy interaktív, szórakoztató formában mutassuk be a fiataloknak a mezőgazdaság, a környezetvédelem és a fenntarthatóság aktuális kérdéseit és azokat a hasznos ötleteket, melyekkel a lehető legegyszerűbben csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat a hétköznapokban. Emellett a szórakozás és a strandolás mellett értékes időtöltést biztosítanak majd sport- és kulturális programjaink, sőt a civil téren is fontos kérdésekkel ismerkedhetnek a fesztiválozók” – mondta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora az Educatio Szakkiállítás nyitónapján.

„Napjainkban kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalok a környezettudatosságra, így a magyar egyetemek életében is egyre több zöld megoldás jelenik meg. Idén a MATE egy olyan egyetemként csatlakozik az EFOTT családhoz, mely szakmai gárdájával a házigazdaság mellett ezt a fontos szempontot is képviselni tudja. Idén tehát a legsportosabb fesztivál titulus mellett a legzöldebb fesztivál címet is igyekszünk begyűjteni” – hangsúlyozta Dr. Lasztovicza Gábor, az EFOTT Kft. ügyvezetője.

Az Educatio Szakkiállítás résztvevői részére nyereményjátékot is hirdetett a MATE, melyen az egyetem standján lehet részt venni. A pályaválasztás előtt álló fiatalok a játék keretében egy kérdőív kitöltésével közvetlenül jelezhetik a szervezőknek, hogy véleményük szerint mitől válik környezettudatossá egy fesztivál, továbbá milyen típusú fenntarthatósági programokon, workshopokon és tudatformáló előadásokon vennének részt szívesen az esti szórakozás mellett.

A MATE az oktatás-kutatás megújítása mellett küldetésének tekinti azt is, hogy hallgatói és munkatársai számára minőségi szabadidős programokat biztosítson. A most megkötött együttműködés az agrárpálya népszerűsítése mellett ezt is segíti, hiszen a hallgatók kedvezményesen juthatnak majd bérlethez és belépőhöz.

Megújul az EFOTT

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Idén megújul az EFOTT; célja, hogy a magyar fiatalok legfontosabb fesztiváljává váljon!

Budapest, 2022. február 21. –2022-ben megújul az ország legnagyobb hallgatói fesztiválja, az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója). A 2020 óta tartó koronavírus-járvány vonzata, hogy számos ponton változott meg a fiatalok élete, és ez a fogyasztói igények változását is maga után vonta. Felértékelődtek a közösségi élmények, a családias hangulat, a célzottan fiataloknak szóló programok; valamint a megfizethetőség is prioritássá vált. Ezek a változások adják a „Tied a fesztivál” című koncepció alapját. Az egyetemistákat és főiskolásokat fókuszba helyező koncepció a magyar egyetemi és főiskolai hallgatók bevonásával kerül kialakításra. Várhatóan még ezen a héten elkezdik bejelenteni, kik lesznek az idei fesztivál külföldi húzónevei.

A 2019-es év még rekord látogatószámot hozott az EFOTT számára, több mint 119 ezren vettek részt a fesztiválon, 2020-ban azonban a koronavírus-világjárvány miatt elmaradt az esemény. A pandémia a 2021-ben megrendezett fesztivál programjára, gazdasági lehetőségeire is komoly hatással volt. Így az EFOTT – a komplett magyar fesztiválszervező szcénához hasonlóan – a nagy visszatérésre készül idén, az élő koncertek, a személyes találkozások ünnepére. Ezzel együtt a kulturális, turisztikai és sport programpaletta bővítésével és színesítésével is készülnek a szervezők.

A koronavírus-járvány megmutatta, hogy mennyire tud hiányozni a fiatalok életéből a közösségi élmény. Az ország legnagyobb hallgatói fesztiválja, az EFOTT abban látja szerepét, hogy a közönség valódi találkozási pontja legyen, amely családias hangulatot, megfizethető lehetőségeket, különleges programokat kínál a magyar egyetemistáknak és főiskolásoknak” – fogalmaz Dr. Lasztovicza Gábor, az EFOTT Kft. ügyvezetője. Hozzáteszi: a külföldi headliner fellépőket várhatóan napokon belül elkezdik bejelenteni.

Az EFOTT közösségi jellegét erősíti az idén elindított „Tied a fesztivál” elnevezésű koncepció is, amely a Z-generációs célközönségre szabja a fesztivált, őket emeli a rendezvény középpontjába. Az eddigi tapasztalatokra alapozva az idei esemény sokkal jobban igazodik a célközönség igényeihez; izgalmasabb, a fiatalokhoz valóban közelebb álló fellépőkkel és programokkal. A megújulás a hallgatók elképzelései alapján valósul meg; akik az igényfelmérésen és tervezésen túl a megvalósításba is bevonásra kerülnek. A hallgatói igényekre alapozva a környezetvédelem és a fenntarthatóság lesz az idei EFOTT szervezésének egyik kiemelt fókuszpontja. Ennek megvalósulása a különböző egyetemi összefogások keretében, illetve a házigazdaegyetemmel, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködésben realizálódik.

A megújulás stratégiai tervezését és végrehajtását az EFOTT új kommunikációs ügynöksége, a NEST Communications látja el. A cég 2021 nyarán 1000 fős kutatásban vizsgálta a fesztiválokkal, élő eseményekkel kapcsolatos hazai várakozásokat. A vizsgálat során az derült ki, hogy az megkérdezettek 56 százaléka már 2021 nyarán vállalná a részvételt tömegrendezvényeken biztonsági korlátozások nélkül. „A tavaly nyárra vonatkozó várakozásokhoz képest, az idei évre sokkal pozitívabbak a kilátások, hiszen tovább erősödött az emberekben a vírussal szembeni biztonságérzet. Ezt bizonyítja a PwC’s Global Entertainment és a Media Outlook nem rég megjelent előrejelzése is, mely szerint a könnyűzenei iparágban 2021 és 2025 között évente 17 százalékos bevételnövekedés várható. Izgalmas kihívás egy olyan márka megújításán dolgozni, amely ilyen jelentős értéket képvisel az egyetemisták és főiskolások körében. Célunk, hogy még közelebb hozzuk hozzájuk az eseményt, és az EFOTT legyen az a fesztivál, amelyhez a legjobban kötődnek a magyar fiatalok” – mondja Énekes Bence, a NEST Communications alapító-ügyvezetője.

 

EFOTT az Educatio Oktatási Szakkiállításon

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Az idei évben rengeteg újdonsággal készül az EFOTT, az ország legnagyobb zenei fesztiválja! Az eddigi tapasztalatokra alapozva az idei fesztivált egy sokkal közönségközelibb, izgalmasabb, Hozzád közelebb álló bulinak tervezzük. Az újítás lényege, hogy ez a fesztivál tényleg a résztvevőkről fog szólni, hiszen “TIED A FESZTIVÁL!” Idén Titeket kérdezünk, hogy mi az, amit látni, hallani és átélni szeretnétek, hogy szerintetek mitől jó egy fesztivál. 

A júliusi bulit megelőzően is több aktivitással, meglepetéssel és akcióval készülünk. 2022. leges legelső VIP hetijegyét például a leghűségesebb bulizóink között sorsoltuk ki és egy gerillaakció során ajándékoztuk meg a szerencsés kiválasztottat, Lillát! Nézd meg a videót itt

Az EFOTT számára fontos a fenntarthatóság is. Az idei fesztivál szervezése során a környezetvédelem jelentős szerepet kap, amely a különböző egyetemi összefogásokban, illetve az Educatio szakkiállítás EFOTT standján megszervezett aktivitásokban is megjelenik majd. 

Mi várt Titeket az EDUCATIO kiállítás EFOTT standján?

A fergeteges hangulatot a Mash Machine interaktív zenegépe, egy VR Icaros, egy felnőtt játszótér és egy selfie-machine is garantálták. Workshopokban sem volt hiány! Újrahasznosított ékszereket, illetve natúr alapanyagú kozmetikumokat is lehetett készíteni.

Meglepetés! Nézd meg hogyan robbant be Manuel VÁRATLAN GERILLAKONCERTJÉVEL az Educatiora a Zombi című dallal! Te is ott voltál? Dobj egy kommentet, vagy taggeld be a spanod Facebookon vagy Instán, ha felismered magatokat! Ez a fesztivál a TIETEK!

Erről a buliról Te se maradj le!