Útjára indul az EFOTT UNIverzum

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK), illetve az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) a társadalmi önszerveződések fontos ifjúsági, szociális és kulturális szerepét felismerve pályázatot ír ki civil-, társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok, felsőoktatási intézmények, és a mellettük tevékenykedő ifjúsági szervezetek, határon túli szervezetek, valamint az Országgyűlésben képviselettel rendelkező pártokhoz kötődő ifjúsági szervezetek részére az EFOTT fesztiválon történő megjelenésre.

A pályázaton olyan szervezetek vehetnek részt, melyeknek célcsoportja elsősorban az ifjúsági korosztály és tevékenységük közvetlenül érinti a fiatalok érdeklődési körét, szükségleteit, szociális és mentálhigiénés problémáit, vagy a fiatalok számára fontos értékeket képviselnek, információkat továbbítanak.

EFOTT UNIverzum nyitvatartása: 2022. július 13-16. (Szerda-Szombat)
EFOTT UNIverzum beköltöző nap: 2022. július 12. (Kedd 08:00 – 18:00)
A fesztivál helyszíne: Velencei-tó

Pályázat beadási határidő: 2022.05.27. (péntek) 12.00
Eredményhirdetési határidő: 2022.06.03. (péntek) 12.00

Pályázat leadására a https://www.civilter.hookkft.hu honlapon van lehetőség.

Pályázati kiírás

2022-ben a MATE az EFOTT házigazdája

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) idei házigazdája a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) – jelentették be az Educatio Oktatási Szakkiállítás megnyitóján. Az agrárfókuszú intézmény profiljában központi szerepet kap a fenntartható jövő biztosítása, így a koncertek és a szórakozás mellett ehhez illeszkedő témákkal és praktikus tippekkel ismerkedhetnek majd a fesztiválozók 2022. július 13-17. között Velencén.

„Az egyetemisták egyik legfőbb találkozási pontjaként ismert EFOTT kiváló lehetőséget jelent ahhoz, hogy interaktív, szórakoztató formában mutassuk be a fiataloknak a mezőgazdaság, a környezetvédelem és a fenntarthatóság aktuális kérdéseit és azokat a hasznos ötleteket, melyekkel a lehető legegyszerűbben csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat a hétköznapokban. Emellett a szórakozás és a strandolás mellett értékes időtöltést biztosítanak majd sport- és kulturális programjaink, sőt a civil téren is fontos kérdésekkel ismerkedhetnek a fesztiválozók” – mondta Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora az Educatio Szakkiállítás nyitónapján.

„Napjainkban kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalok a környezettudatosságra, így a magyar egyetemek életében is egyre több zöld megoldás jelenik meg. Idén a MATE egy olyan egyetemként csatlakozik az EFOTT családhoz, mely szakmai gárdájával a házigazdaság mellett ezt a fontos szempontot is képviselni tudja. Idén tehát a legsportosabb fesztivál titulus mellett a legzöldebb fesztivál címet is igyekszünk begyűjteni” – hangsúlyozta Dr. Lasztovicza Gábor, az EFOTT Kft. ügyvezetője.

Az Educatio Szakkiállítás résztvevői részére nyereményjátékot is hirdetett a MATE, melyen az egyetem standján lehet részt venni. A pályaválasztás előtt álló fiatalok a játék keretében egy kérdőív kitöltésével közvetlenül jelezhetik a szervezőknek, hogy véleményük szerint mitől válik környezettudatossá egy fesztivál, továbbá milyen típusú fenntarthatósági programokon, workshopokon és tudatformáló előadásokon vennének részt szívesen az esti szórakozás mellett.

A MATE az oktatás-kutatás megújítása mellett küldetésének tekinti azt is, hogy hallgatói és munkatársai számára minőségi szabadidős programokat biztosítson. A most megkötött együttműködés az agrárpálya népszerűsítése mellett ezt is segíti, hiszen a hallgatók kedvezményesen juthatnak majd bérlethez és belépőhöz.

Megújul az EFOTT

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Idén megújul az EFOTT; célja, hogy a magyar fiatalok legfontosabb fesztiváljává váljon!

Budapest, 2022. február 21. –2022-ben megújul az ország legnagyobb hallgatói fesztiválja, az EFOTT (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója). A 2020 óta tartó koronavírus-járvány vonzata, hogy számos ponton változott meg a fiatalok élete, és ez a fogyasztói igények változását is maga után vonta. Felértékelődtek a közösségi élmények, a családias hangulat, a célzottan fiataloknak szóló programok; valamint a megfizethetőség is prioritássá vált. Ezek a változások adják a „Tied a fesztivál” című koncepció alapját. Az egyetemistákat és főiskolásokat fókuszba helyező koncepció a magyar egyetemi és főiskolai hallgatók bevonásával kerül kialakításra. Várhatóan még ezen a héten elkezdik bejelenteni, kik lesznek az idei fesztivál külföldi húzónevei.

A 2019-es év még rekord látogatószámot hozott az EFOTT számára, több mint 119 ezren vettek részt a fesztiválon, 2020-ban azonban a koronavírus-világjárvány miatt elmaradt az esemény. A pandémia a 2021-ben megrendezett fesztivál programjára, gazdasági lehetőségeire is komoly hatással volt. Így az EFOTT – a komplett magyar fesztiválszervező szcénához hasonlóan – a nagy visszatérésre készül idén, az élő koncertek, a személyes találkozások ünnepére. Ezzel együtt a kulturális, turisztikai és sport programpaletta bővítésével és színesítésével is készülnek a szervezők.

A koronavírus-járvány megmutatta, hogy mennyire tud hiányozni a fiatalok életéből a közösségi élmény. Az ország legnagyobb hallgatói fesztiválja, az EFOTT abban látja szerepét, hogy a közönség valódi találkozási pontja legyen, amely családias hangulatot, megfizethető lehetőségeket, különleges programokat kínál a magyar egyetemistáknak és főiskolásoknak” – fogalmaz Dr. Lasztovicza Gábor, az EFOTT Kft. ügyvezetője. Hozzáteszi: a külföldi headliner fellépőket várhatóan napokon belül elkezdik bejelenteni.

Az EFOTT közösségi jellegét erősíti az idén elindított „Tied a fesztivál” elnevezésű koncepció is, amely a Z-generációs célközönségre szabja a fesztivált, őket emeli a rendezvény középpontjába. Az eddigi tapasztalatokra alapozva az idei esemény sokkal jobban igazodik a célközönség igényeihez; izgalmasabb, a fiatalokhoz valóban közelebb álló fellépőkkel és programokkal. A megújulás a hallgatók elképzelései alapján valósul meg; akik az igényfelmérésen és tervezésen túl a megvalósításba is bevonásra kerülnek. A hallgatói igényekre alapozva a környezetvédelem és a fenntarthatóság lesz az idei EFOTT szervezésének egyik kiemelt fókuszpontja. Ennek megvalósulása a különböző egyetemi összefogások keretében, illetve a házigazdaegyetemmel, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködésben realizálódik.

A megújulás stratégiai tervezését és végrehajtását az EFOTT új kommunikációs ügynöksége, a NEST Communications látja el. A cég 2021 nyarán 1000 fős kutatásban vizsgálta a fesztiválokkal, élő eseményekkel kapcsolatos hazai várakozásokat. A vizsgálat során az derült ki, hogy az megkérdezettek 56 százaléka már 2021 nyarán vállalná a részvételt tömegrendezvényeken biztonsági korlátozások nélkül. „A tavaly nyárra vonatkozó várakozásokhoz képest, az idei évre sokkal pozitívabbak a kilátások, hiszen tovább erősödött az emberekben a vírussal szembeni biztonságérzet. Ezt bizonyítja a PwC’s Global Entertainment és a Media Outlook nem rég megjelent előrejelzése is, mely szerint a könnyűzenei iparágban 2021 és 2025 között évente 17 százalékos bevételnövekedés várható. Izgalmas kihívás egy olyan márka megújításán dolgozni, amely ilyen jelentős értéket képvisel az egyetemisták és főiskolások körében. Célunk, hogy még közelebb hozzuk hozzájuk az eseményt, és az EFOTT legyen az a fesztivál, amelyhez a legjobban kötődnek a magyar fiatalok” – mondja Énekes Bence, a NEST Communications alapító-ügyvezetője.

 

EFOTT az Educatio Oktatási Szakkiállításon

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Az idei évben rengeteg újdonsággal készül az EFOTT, az ország legnagyobb zenei fesztiválja! Az eddigi tapasztalatokra alapozva az idei fesztivált egy sokkal közönségközelibb, izgalmasabb, Hozzád közelebb álló bulinak tervezzük. Az újítás lényege, hogy ez a fesztivál tényleg a résztvevőkről fog szólni, hiszen “TIED A FESZTIVÁL!” Idén Titeket kérdezünk, hogy mi az, amit látni, hallani és átélni szeretnétek, hogy szerintetek mitől jó egy fesztivál. 

A júliusi bulit megelőzően is több aktivitással, meglepetéssel és akcióval készülünk. 2022. leges legelső VIP hetijegyét például a leghűségesebb bulizóink között sorsoltuk ki és egy gerillaakció során ajándékoztuk meg a szerencsés kiválasztottat, Lillát! Nézd meg a videót itt

Az EFOTT számára fontos a fenntarthatóság is. Az idei fesztivál szervezése során a környezetvédelem jelentős szerepet kap, amely a különböző egyetemi összefogásokban, illetve az Educatio szakkiállítás EFOTT standján megszervezett aktivitásokban is megjelenik majd. 

Mi várt Titeket az EDUCATIO kiállítás EFOTT standján?

A fergeteges hangulatot a Mash Machine interaktív zenegépe, egy VR Icaros, egy felnőtt játszótér és egy selfie-machine is garantálták. Workshopokban sem volt hiány! Újrahasznosított ékszereket, illetve natúr alapanyagú kozmetikumokat is lehetett készíteni.

Meglepetés! Nézd meg hogyan robbant be Manuel VÁRATLAN GERILLAKONCERTJÉVEL az Educatiora a Zombi című dallal! Te is ott voltál? Dobj egy kommentet, vagy taggeld be a spanod Facebookon vagy Instán, ha felismered magatokat! Ez a fesztivál a TIETEK!

Erről a buliról Te se maradj le!